VNO-NCW, Techniekdagen 2019; hybride docenten, Arbeidsmarkt, drie techniekdagen, techniekdagen

Binnenkort weer Techniekdagen in de regio

Dit najaar organiseert VNO-NCW Midden weer drie Techniekdagen in de regio, samen met ondernemers en onderwijs. De dagen vinden plaats in Nijmegen (24 September), Arnhem (1 oktober) en Zevenaar (15 oktober).

Regiomanager Pieter de Boer van VNO-NCW Midden: “Op de vorige Techniekdagen kwamen 20.000 mensen af. Dat is goed nieuws want we hebben deze dagen opgestart met alle lokale partijen om jongeren te interesseren voor een toekomst in de techniek. Veel ondernemers in de technische branches hebben moeite om goed geschoold personeel te vinden. “

Dat techniek allang niet meer een mannenzaak is of alleen om auto’s draait, bleek wel op de afgelopen Techniekdagen. Ook dit jaar zijn op iedere Techniekdag weer vijftig enthousiaste bedrijven aanwezig die een activiteit organiseren. De Koninklijke Luchtmacht is er met een professionele flight-simulator, Synthon toont hoe interessant het is om als laborant te werken en je kunt met een 3d-printer je eigen speelgoed printen.

De Techniekdagen worden georganiseerd in een consortium van betrokkenen, zo sluiten Lindus, ECN, het Liemers College, Rijn IJssel en ROC Nijmegen aan om de dagen tot een succes te maken in samenwerking met de lokale en regionale ondernemers!

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp