InScience 2017 Johan van den Woestijne; Opening Inscience; Programma InScience, klokhuis wetenschapsprijs

Derde editie InScience trekt 7.000 bezoekers

Van 8 tot en met 12 november vond wetenschapsfilmfestival InScience voor de derde keer plaats. Het festival trok met het programma met 54 films, 200 sprekers en andere activiteiten ruim 7.000 bezoekers naar Nijmegen. Tijdens de Award Show InScience werd bekend dat de NTR Audience Award gewonnen was door Netflix-documentaire Chasing Coral, terwijl Dusk Chorus – Based on Fragments of Extinction de Student Jury Award mee naar huis mocht nemen.

Festivaldirecteur Johan van de Woestijne kijkt terug op een geslaagde derde editie: ‘Deze editie van InScience heeft weer bevestigd hoe betrokken het publiek is bij de ontwikkelingen in de wetenschap. Dat is ook de missie van InScience: de impact van de wetenschap op de samenleving laten zien. InScience is het festival waar publiek en wetenschap elkaar ontmoeten’.

→ Lees hier de blog van Johan van de Woestijne over de voorbereidingen voor InScience 2017

Award Show InScience

De NTR Audience Award werd uitgereikt aan de publieksfavoriet. Er waren drie genomineerden, namelijk Chasin Coral van Jeff Orlowski, Minute Bodies: The Intimate World of F. Percy Smith van Stuart Staples en The Farthes van Emer Reynols. De documentaire Chasing Coral, die laat zien dat de koraalriffen in een hoog tempo uitsterven, won de prijs én €2500,-. De studentenjury heeft de film Dusk Chorus – Based on Fragments of Extinction van Alessandro D’Emilia tot beste wetenschapsfilm uitgeroepen: “Deze film maakt op innovatieve en artistieke wijze de symfonie van het meest diverse ecosysteem van onze planeet hoorbaar.’’

Award Show InScience

Studententenjury en Alessandro D’Emilia, winnaar Student Jury Award

InScience is supported by

Filmfestival InScience is supported by The Economic Board. Dat betekent dat wij het festival actief ondersteunen door ons netwerk beschikbaar te stellen. De omarming van InScience door The Economic Board zorgt voor een stevige lokale inbedding en genereert financiële ondersteuning. Mede hierdoor heeft InScience zich in korte tijd kunnen ontwikkelen tot een festival met internationale allure. Lees meer.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp