Arnhem European City of Sport 2018

Arnhem mag zich het komend jaar Europese Sportstad 2018 noemen. De erkenning gaat naar de Gelderse hoofdstad omdat Arnhem zich door middel van sport en bewegen inzet voor een gezonde stad.

Volgens de European Capitals and Cities of Sport Federation (ACES Europe) is Arnhem op het gebied van (top)sport een goed voorbeeld van gezondheid, integratie, educatie en respect. Bovendien worden de sportfaciliteiten, programma’s, activiteiten en het sportbeleid geroemd.

Sport brengt Arnhemmers bij elkaar

Wethouder Elfrink is trots op de erkenning: “Sport heeft de kracht om mensen bij elkaar te brengen, om een gezond leven te leiden en meer plezier uit je leven te halen, om kinderen te leren hoe ze met verlies moeten omgaan en hoe ze moeten samenwerken. Sport doet zo ontzettend veel, dat willen we graag uitdragen.” Arnhem wil haar titel in de stad uitdragen door komend jaar vooral veel voor haar inwoners te organiseren op sportgebied.

Professioneel, betrokken en toegankelijk

De commissieleden van de European City of Sport 2018 hebben onder andere een bezoek gebracht aan Papendal, Vitesse, Introdans, Ome Joop’s Tour, Xfittt en het MFC De Wetering. Op Papendal was men onder de indruk van de professionele omgeving waarin de Nederlandse top traint. Vitesse werd geroemd om het goede voorbeeld dat de club geeft en de betrokkenheid die het toont bij de stad Arnhem. Het bezoek aan Ome Joops Tour en de clinic rolstoelbasketbal op één van de Arnhemse multifunctionele centra gaf aan dat men in Arnhem vindt dat sport voor iedereen toegankelijk moet zijn: jong of oud, arm of rijk, en voor mensen met een handicap.

Arnhem mag de titel sportstad een jaar dragen.

Nijmegen Green Capital 2018

Arnhem is niet de enige Gelderse stad die een grote prijs binnen weet te slepen. Eerder werd bekend dat Nijmegen is verkozen tot European Green Capital 2018. Dat dergelijke grote benoemingen aan de regio Arnhem – Nijmegen gegund worden, is een stimulans voor het bedrijfsleven, de overheids instellingen en kennisinstellingen.

→ Lees hier de blog van Harriët Tiemens over Nijmegen Green Capital 2018

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp