26 mei 2019 - Geschreven door: Fleur Huijs, deelnemer ZomerOndernemer Utrecht en oprichter Fleur Presents

Zo helpt ZomerOndernemer Rijk van Nijmegen ondernemers verder

Ik deed in 2018 mee aan het traject ZomerOndernemer in Utrecht. Met mijn fotografiebedrijf had ik al wat leuke opdrachten gehad, en toen ik de advertentie van de ZomerOndernemer voorbij zag komen schreef ik mij in. Het leek mij een leuke manier om mijn ondernemerskills bij te spijkeren. Bij de eerste dag van de driedaagse training kwam ik erachter dat het heel moeilijk is om mezelf als fotograaf te onderscheiden. Er zijn zoveel fotografen die hetzelfde doen.

Op die dag viel het mij ook op dat de andere deelnemers heel veel moeite hadden om te presenteren, terwijl ik dat juist heel leuk vind. ’s Avonds kon ik op Google nauwelijks iets vinden op ‘presentatietraining voor scholieren en studenten’, terwijl het juist zo belangrijk is om met een spreekbeurt of scriptie goed voor de dag te komen. Aan de andere kant is er geen jongere die 800 euro neertelt voor een reguliere presentatietraining.

En toen bedacht ik een origineel idee: presentatietraining voor scholieren en studenten. Zo werd Fleur Presents een feit! Ik was er zo enthousiast over dat ik er de tweede trainingsdag een geheel nieuw bedrijfsplan voor klaar had liggen.

In het traject van de ZomerOndernemer krijgt iedereen een business buddy en ik heb erg veel steun gehad aan mijn zeer toegewijde buddy Karin Melissen. Zij is gespecialiseerd in klantgericht werken. Wat mij in het traject ZomerOndernemer aansprak was de leus ‘Gewoon doen’.

Ik heb de nodige kennis van presenteren opgedaan tijdens het traject en geef nu presentatietrainingen op scholen, workshops in het Museum voor Communicatie en individuele trainingen aan studenten die moeten afstuderen. In de toekomst hoop ik een E-book te ontwikkelen gericht op het presenteren voor kinderen, voor een nog betere spreekbeurt. Het is mijn droom om een landelijk bekend merk te worden. Ik wil gewoon heel jong Nederland met plezier leren presenteren.

ZomerOndernemer komt naar Rijk van Nijmegen

Deze zomer kunnen (aspirerend) ondernemers uit het Rijk van Nijmegen voor het eerst meedoen met de ZomerOndernemer. Dit concept is al ruim tien jaar in verschillende Nederlandse steden beproefd en heeft als doel jongeren te boeien en binden aan de regio.

Trainers Cees van Diemen en Gijs van Dinther helpen u met de ZomerOndernemer uw eigen bedrijf te starten tijdens de zomervakantie. Er wordt op 9 juli 2019 gestart met een driedaagse training. Na deze training volgen in zes opeenvolgende weken vier terugkomdagen waarin we workshop en lezingen aanbieden en je individueel coachen in het vervolmaken van het ondernemersplan. We leren u verschillende ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen. Ook bouwt u aan een regionaal netwerk, we introduceren het Nijmeegse Economische Ecosysteem, u leert veel nieuwe ondernemers kennen en wordt gekoppeld aan een zakenvriend/vriendin.

We sluiten ZomerOndernemer op 15 augustus feestelijk af met een super toffe kick-out! Iedereen is welkom en u presenteert hier uw bedrijfsidee aan familie, vrienden, lokale ondernemers, sponsoren, stakeholders en de pers.

Wilt u meedoen? Meld u dan snel aan via zomerondernemer.nl/rijkvannijmegen/. Er is een beperkt aantal plaatsen.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp