15 september 2016 - Geschreven door: Sigrid Helbig is directeur van The Economic Board

Zegt het voort, veertig dagen lang

Tijdens ons openingsevent op 15 september deed ik een oproep. Uit onderzoek blijkt dat je een nieuwe gewoonte veertig dagen moet volhouden en dan zit hij in je systeem. Ik wil onze regio een nieuwe gewoonte aanleren: Iedereen die hier werkt, woont of gewoon graag komt, mag dat vanaf nu doorvertellen, iedere dag één keer.

Probeer het maar eens, laten we zeggen, een dag of veertig. U mag in die periode wel gewoon eten. Als u maar elke dag een keer iets moois vertelt over onze rijkdom aan bedrijvigheid. Of het state of the art onderzoek aan de universiteiten en hogescholen. U weet vast wel voorbeelden te verzinnen, van waar u zelf werkt, of waar u elke dag langs fietst.

En waaróm zou u dan gaan lopen opscheppen over deze regio? Als er iets is waar we trots op zijn, is het juist onze bescheidenheid. Ja, bescheidenheid siert de mens, maar maakt niet bekend. En dat is wel ons doel, als The Economic Board. Wij zijn bezig deze regio op de kaart te zetten als dé plaats waar Food, Health en Energy bloeiende sectoren zijn. Als je echt iets wilt bereiken op deze gebieden is hier alles te vinden dat je nodig hebt. Hoogopgeleide mensen, die hier graag wonen vanwege het groen en de cultuur. Bedrijventerreinen met alle faciliteiten, kennisinstellingen, goed onderwijs. Een waaier aan start-ups in de nieuwste technologieën.

Kent u de composteerbare koffiecup al? Of het robotje dat dementerenden helpt? Elektriciteit uit planten? Ik merk zelf dat mensen vaak verrast zijn over wat er hier allemaal gebeurt. En enthousiast worden. Dat gevoel willen we uitdragen. Houd het dus niet langer geheim. Hier leeft het!

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp