13 juni 2019 - Geschreven door: Rob Groenendaal, business coach Mercator Launch

Heyendaal campus: een broedplaats voor jonge ondernemers!

Er zijn ontzettend veel goede ondernemersideeën en ondernemers in spe in de regio Arnhem – Nijmegen. Wij zetten ons met Mercator Launch in om entrepreneurship in de regio te ondersteunen en verbeteren.

Mercator Launch is een pre-incubator op de Heyendaal Campus in Nijmegen, opgezet door de Radboud Universiteit, het Radboud Universitair Medisch Centrum en de HAN. We zorgen ervoor dat studenten, PhD-kandidaten en andere medewerkers op de campus hun ondernemersidee kunnen transformeren naar een waarde toevoegend product, service of event.

Groot gat tussen de wetenschap en de zakenwereld

Tussen de academische wereld en de businesswereld zit een gat. Vaak hebben ondernemers een geweldig idee maar hebben ze geen idee hoe zij contact moeten leggen met de regio en de markt. Wij overbruggen dit gat door onze doelgroep de skills mee te geven en hun competenties te helpen ontwikkelen. Zo ontwikkelen zij een zienswijze waar de markt op zit te wachten. Zo is de ondernemer veel beter voorbereid op de volgende fase en krijgt de regio iets waar zij op zit te wachten. Het is echt een win-win.

Ondersteunen startende ondernemers

Om te zorgen dat toekomstige ondernemers de juiste skills hebben en klaar zijn om de markt op te gaan met hun idee, organiseren we twee keer per jaar het IMPROVE-programma.  Een programma waarin je in tien sessies leert hoe je je business idee valideert, test, je product ontwikkelt en hier een goed businessplan voor schrijft. Dit alles onder begeleiding van ervaren business coaches.

Wat is het meest waardevolle inzicht waar je mee naar huis gaat?

Een van de meest onderschatte onderdelen van ondernemerschap is het spreken van klanten. En het valideren van jouw ondernemersidee. Kijk eens om je heen, ga in gesprek met je doelgroep en zorg dat je inzicht krijgt in de markt. Want als jouw idee nog niet goed aansluit op de markt, dan kun je nog bijsturen vóórdat je de markt echt opgaat.

En daarvoor kan de Mercator Launch Summer School heel belangrijk zijn. Wij sturen sterk aan op idee-validatie en een solide businessplan. Zo komen er sterke ondernemers de markt op waar de regio op zit te wachten!

Mercator Launch Summer School

Geen tijd om een heel programma naast je studie of werk te doen, maar wel een weekje over in de zomervakantie? Dan is er dus onze Summer School! In deze one-week-crash-course krijg je alles van het IMPROVE-programma mee in één week.

Tijdens het reguliere IMPROVE-programma gaan ondernemers stap voor stap verder met de ontwikkeling van hun start-up en in de Summer School gaan we in één week van 0 naar 100. Het is een week keihard werken, maar met geweldig resultaat. Het is zo mooi om te zien met welke inzicht en enthousiasme de deelnemers weer naar huis gaan!

Meer weten over de Mercator Launch Summer School

Kijk op mercatorlaunch.nl of stuur een bericht naar hello@mercatorlaunch.nl. Gezellig langskomen voor een gesprek kan ook, je vindt ons op Toernooiveld 100, Nijmegen. De koffie staat altijd klaar!

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp