21 november 2016 - Geschreven door: Joris Knoben, Professor Business Economics aan de Radboud Universiteit in Nijmegen

Op stap met de kwartaalbarometer

Tijdens de lancering van The Economic Board mocht ik de eerste resultaten van de kwartaalbarometer presenteren. De resultaten weerspiegelden het gevoel van veel van de deelnemers aan het evenement: we werken in een regio met enorme economische potentie maar er valt nog meer uit te halen. Aan ons allemaal samen de opdracht om dat te realiseren.

De dagen en weken na het openingsevent kwamen er veel positieve reacties binnen vanuit media, (lokale) overheden, bedrijven en regionale connectors. Men wilde meer weten over de uitkomsten en de opzet van de barometer en over de regio Arnhem-Nijmegen-Wageningen. Op basis van die contacten is de barometer gaan reizen naar onder andere Düsseldorf (consul-generaal), Den Haag (Economische Zaken) en Eindhoven (Brainport Development).

De resultaten van de kwartaalbarometer boden een mooie ingang om te praten over de economische potentie van de regio, samen te werken met en te leren van andere connectors, verschillende beleidsopties te verkennen en onszelf (inter)nationaal op de kaart te zetten.

Aan de volgende kwartaalbarometer wordt inmiddels gewerkt. Deze gaat zich richten op het ondernemingsklimaat in de regio en op samenwerkingsrelaties tussen organisaties. Ook deze ronde gaat ongetwijfeld weer waardevolle inzichten verschaffen. Mijn koffer is alvast gepakt voor de volgende roadshow.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp