6 juni 2017 - Geschreven door: Charles Smit, Sr. Vice President & General Counsel bij Nexperia

Het belang van chips voor onze regio

Nexperia had net zo goed in Eindhoven kunnen zitten. Klopt. Een logische plek voor een chipfabrikant is natuurlijk Eindhoven. Toch zijn we blij dat we in Nijmegen gevestigd zijn. We zijn een afsplitsing van NXP en wilden graag in de buurt blijven, omdat we nog steeds veel samenwerken. Wij bouwen voort op wat door Philips en NXP is opgebouwd.

In onze branche is locatie niet van het grootste belang voor de business. Minder dan 1% van de productie gaat naar de Nederlandse markt. Maar onze locatie is wél belangrijk als het gaat om medewerkers. Wij hebben hoogopgeleide mensen nodig die hier willen werken en wonen. Daarom werk ik in The Economic Board graag mee aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Als de regio zich profileert op het terrein van Food, Health en Energy is de vraag aan Nexperia: hoe kunnen we hier met chiptechnologie aan bijdragen?

Chiptechnologie is essentieel om maatschappelijke systemen slimmer te maken. Ook op het gebied van Food, Health en Energy. Kijk bijvoorbeeld naar de introductie van de slimme meter in de energietransitie. Of de rol die iPads en sensoren spelen in de verpleging. Chips meten zelfs de conditie waaronder sinaasappelen worden getransporteerd van A naar B. Het is overduidelijk: met ons soort technologie kunnen we de regio Arnhem Nijmegen helpen innoveren. Misschien toch goed dat we niet in Eindhoven zitten…

P.S. Wist je dat Nexperia circa 80/90 miljard chips per jaar produceert? Ongeveer 750 stuks terwijl je deze blog las…

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp