9 mei 2019 - Geschreven door: Monique de Wit, projectleider Dutch Technology Week

Maak kennis met techniek als oplosser van maatschappelijke vraagstukken

Sinds 2012 ben ik projectleider van de Dutch Technology Week, een heel bijzonder project dat mij ieder jaar opnieuw uitdaagt en inspireert. Ik ben onder de indruk van het enthousiasme waarmee bedrijven en onderwijsinstellingen samen hun schouders zetten onder deze week. De week waarin we met elkaar technologie ‘vieren’ en een podium geven. Graag vertel ik u wat meer over de week.

Achtergrond

Nederland wordt van 20 tot en met 25 mei een week lang ‘techwijs’ gemaakt. Techniek is immers de oplosser van talloze maatschappelijke vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie, betaalbare zorg en ons vervoer in de toekomst. Ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME brengt samen met de Dutch Technology Week techniek onder de aandacht. En tijdens de Dutch Technology Week kan iedereen techniekbedrijven bezoeken en technologie beleven tijdens  speciale evenementen.

Dutch Technology Week

Mede dankzij een sterkere samenwerking met FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, zorgen de gezamenlijke DTW-partners ervoor dat de 8e editie van de  Dutch Technology Week groter wordt dan ooit. Dat is vooral zichtbaar in nieuwe events in onder meer Tilburg, Breda, Delft en Nijmegen / Arnhem. Het hart van de week, die dit jaar van 20 tot en met 25 mei plaatsvindt, is nog steeds in Brainport Eindhoven, maar steeds meer partijen sluiten aan.

Lees hier meer over de Dutch Technology Week in Nijmegen en Arnhem

Onder het motto Make Tech Yours hebben FME en DTW een campagne op touw gezet om Nederland ‘techwijs’ te maken. De centrale boodschap van de DTW blijft dat de positieve kant van technologie als oplosser van vraagstukken gedurende de week nadrukkelijk in beeld wordt gebracht, zichtbaar en tastbaar wordt, maar de samenwerking met FME en de campagne Make Tech Yours helpen om de week meer Dutch te maken.

Meisjes en vrouwen in tech

Speciale aandacht tijdens deze DTW-editie voor meisjes & vrouwen in tech tijdens onder meer  Female Tech Heroes op de High Tech Campus. Verder staan er ook een aantal zakelijke events op de agenda zoals het Smart Industry Zuid event, TNO’s semicon innovation day in Delft. Daarnaast is er, vanwege de naderende Europese verkiezingen, een debat met politici over innovatie, digitalisering en de daarvoor benodigde skills.

High Tech Ontdekkingsroute

Voor het grote publiek (de ‘fans’) is er traditiegetrouw het afsluitende event op zaterdag 25 mei, de High Tech Ontdekkingsroute. Op de slotdag van de DTW zet de hightechindustrie op tien plekken, hotspots, de deuren open voor geïnteresseerd publiek.

Er zijn hotspots in Assen, Nijmegen, Oss en Tilburg en vijf in de Brainport-regio. Voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, deze dag zit vol met verrassende technologie ontdekkingen voor iedereen! Er is veel te zien, te doen, te beleven, het is een dag waarbij je als bezoeker ervaart dat je woont, werkt en leeft in een hightech land om trots op te zijn!

Bekijk het volledige programma
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp