3 juli 2019 - Geschreven door: Stijn van Kreij, mede-oprichter Butterfly Effect en winnaar tweede prijs IGNITE Award 2018

Butterfly Effect druk bezig met realisatie van eerste project

Butterfly Effect won in 2018 de tweede prijs van de IGNITE Award. Tijdens het trainingstraject van IGNITE wisten we ons concept in korte tijd aan te scherpen, mede dankzij de deskundige en betrokken coach.

Toen we net begonnen, was onze grootste uitdaging vooral het goed verwoorden en in beeld brengen van onze sociale impact. Dankzij het investeringsbedrag van 50.000 euro hebben we belangrijkste juridische vraagstukken uit kunnen laten zoeken en hebben we goede brochures laten maken. Dat in combinatie met de bedrijfsvideo helpt ons om ons verhaal te vertellen.

Tiny houses

Butterfly Effect brengt bewoners van zorginstellingen en mensen daarbuiten dichter bij elkaar. Wij plaatsen tiny houses op zorglocaties en verhuren deze aan vrijwilligers. Zo brengen we vrijwilligers en cliënten dichter bij elkaar, waardoor het voor cliënten bijvoorbeeld makkelijker wordt een hobby uit te oefenen.

We hebben al gemerkt dat de huisjes interessant zijn voor (potentiële) vrijwilligers. Er is een behoorlijke woningnood en zijn er veel mensen die graag iets zouden willen doen voor een ander. De tinyhouse-beweging wint niet voor niets aan terrein: minder bezitten, kleiner wonen en zo meer tijd en middelen overhouden om mooie ervaringen op te doen.

Businesscase

Tijdens het begeleidingstraject van de IGNITE Award werd meegedacht over de ontwikkeling van het concept en onze businesscase, en werden we door onze coach gestimuleerd om al in een vroeg stadium met zorgorganisaties in gesprek te gaan. Ook bracht ze ons in contact met experts uit haar netwerk, waardoor we in korte tijd veel kennis konden verwerken in ons plan. Daardoor hebben we snel kunnen leren.

Bovendien zijn we via het netwerk van IGNITE ook in contact gekomen met andere financiers, die de realisatie van nieuwe projecten mogelijk maken. We zijn er hartstikke trots op dat we nu bezig zijn de eerste vijf tot tien huisjes te realiseren in ons eerste project. Ons streven is om daar dit jaar nog twee projecten aan toe te voegen.

Kansmaken op de IGNITE Award?

IGNITE is er voor startende sociaal ondernemers die échte sociale verandering teweeg brengen. Het programma bestaat uit een intensief coachingstraject voor zes sociaal ondernemers en kans op een geldbedrag van 100.000 euro.

Dit jaar richt de IGNITE Award de schijnwerpers op Gelderland en Overijssel. Ook meedoen? Dat is eenvoudig: deelnemers beantwoorden tien vragen over hun (toekomstige) onderneming en maken in een videopitch duidelijk hoe zij hun sociale impact gaan bereiken.

Uit alle aanmeldingen worden zes finalisten geselecteerd. Zij ontvangen professionele ondersteuning bij het uitwerken van hun businessplan en ontvangen coaching om hun onderneming te versterken.

Op 7 november pitchen de finalisten hun businessplannen voor een gerenommeerde vakjury. Inschrijving loopt van 1 juni tot en met 12 juli via IGNITEaward.nl.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp