18 april 2019 - Geschreven door: Bart Heuts, Programma manager Business Angels Netwerk Oost Nederland

Op zoek naar de klik in je eigen regio

Ondernemen is geen baan, maar een manier van leven. Het houdt niet op als je stopt met werken of je bedrijf verkoopt. Juist op het moment dat je weer wat meer tijd en ruimte krijgt, kan het heel uitdagend en inspirerend zijn om je kennis, ervaring, netwerk én vermogen te delen met ondernemers die aan het begin van hun carrière staan.

Het liefst natuurlijk in je eigen regio. Want all business is local. Het Business Angel Netwerk Nijmegen brengt je graag in contact met start-ups en scale-ups in de Health en Techsector.

Geen saaie zaaltjes

Het was er nog niet, een Business Angels Netwerk in Nijmegen. Terwijl we na een korte inventarisatie als snel ontdekten dat er veel behoefte aan is. Vandaar dat Rabobank Rijk van Nijmegen, Rockstart Digital Health, gemeente Nijmegen, The Economic Board Arnhem-Nijmegen, met Wageningen, Briskr en Oost NL vorig jaar de koppen bij elkaar staken om een business angel community in Nijmegen op te zetten.

Inmiddels is ook Poelmann van den Broek Advocaten aangesloten en hebben we al een aantal succesvolle bijeenkomsten georganiseerd op aansprekende plekken in Nijmegen. In de Honig Fabriek bijvoorbeeld, maar ook bij het stadhuis, op de Novio Tech Campus en in het Magnet Lab van de Radboud Universiteit. Geen saaie zaaltjes dus, maar plekken waar innovatief ondernemerschap echt voelbaar is. En dat werkt!

Geld laten werken in de regio

Het doel van de bijeenkomsten is even simpel als inspirerend: kennismaken met andere business angels, samen naar potentiele investeringen kijken en jonge ondernemers ontmoeten die een goed onderbouwde investeringsvraag hebben. Het spreekt daarbij voor zich dat wie investeert, graag financieel rendement wil behalen.

Dat blijkt niet de belangrijkste reden te zijn voor veel business angels. Zij vinden het minstens even belangrijk dat hun geld in hun eigen regio aan het werk gaat. Dankzij het Business Angels Netwerk Nijmegen kunnen oude en nieuwe ondernemers uit Nijmegen en omgeving samen op zoek naar de klik.

Goede gesprekken

De afgelopen periode presenteerden twaalf bedrijven zichzelf te aan het Business Angel Netwerk Nijmegen. En dat werd een succes. Tijdens rondetafelgesprekken, het buffet en de afsluitende borrel werden veel vervolgafspraken gemaakt. Een aantal jonge ondernemers is inmiddels in gesprek met een business angel. Niet alleen over geld, maar ook over participeren of coachen. Investeren kan immers op verschillende manieren.

Meld je aan

De komende 2,5 jaar staan er nog 6 bijeenkomsten op de agenda. Elke keer staat een thema centraal en kunnen vier geselecteerde jonge ondernemers zichzelf presenteren.

Wilt u daar bij aanwezig zijn? Neem dan even contact met me op via bart.heuts@oostnl.nl. Overigens zijn we niet al te streng met de definitie ‘uit de regio’. Ook angels uit de rest van Nederland en ondernemers uit Wageningen, Arnhem of Twente zijn van harte welkom.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp