17 mei 2019 - Geschreven door: Emily van der Spoel, Studente Communicatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Afstuderen bij The Economic Board

I wanted to go back to my home country. I was socially isolated and didn’t know what to do anymore. Dit was een van de uitspraken die ik ben tegengekomen tijdens diepte-interviews voor mijn afstudeeronderzoek bij The Economic Board. Voor hoogopgeleide kenniswerkers is het niet gemakkelijk om in Nederland een sociale omgeving te creëren die voor een warm en ‘thuis’-gevoel zorgt. Voor veel expats kan dit de reden zijn om weer terug te keren naar hun thuisland of om andere expats te ontmoedigen om naar de regio te gaan om te werken.

Ik zit momenteel midden in mijn afstudeertraject bij The Economic Board en houd mij bezig met de ontwikkeling van het nieuwe online regioplatform The Life Net. Wat zijn behoeftes van expats hier in de regio? Welke faciliterende rol willen zij het liefste dat The Life Net voor hen aanneemt? Welke strategie past daarbij? Zorgt dit uiteindelijk voor economische groei in de regio?

Neem een kijkje op het online regioplatform The Life Net

Om aan de laatste vraag te kunnen voldoen en de regio nog verder te laten groeien is het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt, wat je basis op dat moment ook is. Startende ondernemers, multinationals, studenten maar dus ook kenniswerkers dragen stuk voor stuk bij aan de groei van de regio, zowel binnen Nederland als daarbuiten. Ik vind het ontzettend gaaf dat ik met mijn onderzoek en uiteindelijk mijn advies hier aan kan bijdragen.

De kans om als stagiaire de regio te ontdekken

Binnen The Economic Board maak ik naast alle drukte rond mijn onderzoek ook alle drukte binnen én buiten het kantoor mee. Van verhuizing tot stand op het Health Valley Event, weer terug naar de vergadering van de projectgroep in het Provinciehuis in Arnhem. Stage lopen bij The Economic Board is alles behalve saai! Zo houd ik mij bijvoorbeeld ook bezig met het schrijven van artikelen en vond ik het erg leuk om mij te verdiepen in de Save home, ontwikkeld door Save Plastics.

Er zijn veel mogelijkheden om de kracht van de regio van dichtbij te bekijken.

Dit geeft ook gelijk aan hoe dynamisch The Econonomic Board is, collega’s vliegen van hot naar her. De vele interviews en gesprekken voor mijn onderzoek hebben mijzelf dan ook op veel plaatsen in de regio gebracht. Het feit dat de doelgroep zo graag wil meewerken aan mijn onderzoek, geeft voor mij een extra bevestiging: het is dus écht nodig. Hier haal ik dan ook mijn kracht en motivatie uit. Afstuderen bij The Economic Board geeft uitdaging én de mogelijkheid tot het behalen van gezamenlijke successen!

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp