Laden Evenementen
15 juni 2020 - 10:00 - 12:00
  • Dit evenement is voorbij.

Techniekpact: Online Jaarconferentie

Jaarconferentie_Techniekpact2020

Techniekpact: Online Jaarconferentie

Zet het alvast in uw agenda: de Techniekpact Jaarconferentie. De jaarconferentie op 15 juni gaat door, maar, door het coronavirus wel in een andere vorm dan eerder aangekondigd. Het wordt een online event dat plaatsvindt tussen 10 – 12 uur. Het centrale thema: de huidige situatie op de arbeidsmarkt en de kracht van het Techniekpact-netwerk om hierop te acteren. Thea Koster neemt u mee in het advies voor de toekomst van Techniekpact.

Regionale samenwerking

Het Techniekpact is een regionale samenwerking tussen bedrijven, instellingen, gemeenten en onderwijsorganisaties, met als doel om werknemers goed en passend op te leiden. De toenemende vraag naar mensen met actuele kennis in techniek ligt hieraan ten grondslag. Het pact moet onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar aan laten sluiten en daarmee het tekort aan personeel terugdringen. Techniekpact Landsdeel Oost bevat afspraken tussen de provincies Overijssel en Gelderland en de regionale techniekpacten. De regio Arnhem – Nijmegen is verenigd in het Techniekpact Smart & Sustainable. De instroom in de technische sector moet hiermee verhoogd worden. Het pact maakt innovaties in de provincie zichtbaar, legt waar mogelijk verbindingen en zet nieuwe programma’s op.

Op dit moment is er niet alleen een tekort aan arbeidskrachten met een praktische opleiding, maar ook aan arbeidskrachten met een theoretische opleiding. Naar verwachting zal dit tekort in de toekomst alleen maar toenemen. Vanwege een groeiende vraag naar professionals in combinatie met de daling van het aantal beschikbare werknemers, is het oplossen van de ontstane en verwachte tekorten een grote uitdaging. De verwachting is immers dat er de komende jaren minstens 30.000 technisch geschoolde arbeidskrachten per jaar nodig zijn om aan de vraag op de arbeidsmarkt te voldoen.

Techniekpact Jaarconferentie

Het programma voor de online Techniekpact Jaarconferentie wordt op dit moment in elkaar gezet. Meer informatie over het programma en de online deelname volgt op korte termijn.

Meer informatie

Deel dit evenement

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp

Gegevens

Datum:
15 juni 2020
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,
Site:
https://techniekpactsmartandsustainable.nl/

Organisator

Techniekpact 2020
Site:
https://www.techniekpact.nl/

Locatie

WUR Orion
Bronland 1
Wageningen, 6708 WH Nederland
+ Google Maps
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp