Laden Evenementen
11 januari 2020 - 10:00 - 17:00
  • Dit evenement is voorbij.

Opening van Kipster in Beuningen

Opening Kipster Beuningen

Opening van Kipster in Beuningen

Ongeveer een jaar geleden berichtten we nog dat de kans groot was dat Kipster een legboerderij met plek voor ruim 40.000 kippen zou openen. Nu is het zover. Op 11 januari vindt de opening van Kipster in Beuningen voor het grote publiek plaats. De kippelen die er rondscharrelen zijn goed voor de productie van 13 miljoen eieren op jaarbasis.

Voor Beuningen was het ‘binnenhalen’ van Kipster de ideale kans om een landelijk erkend bedrijf de ruimte te geven, zegt Henk Plaizier, wethouder Economische Zaken. “Als Beuningen zitten we goed in de hightech, met een paar internationaal opererende spelers. Kipster doet het fantastisch op het gebied van dierenwelzijn, slimme voedselproductie, maar bijvoorbeeld ook energieneutraal werken. Dit laatste thema kan interessant zijn in het licht van de geplande verduurzaming van bedrijventerrein De Schoenaker, waar we onder meer aan de slag willen met het zelf opwekken van energie. Met zijn verschillende innovaties onder één dak, is Kipster een best practice voor eigenlijk de hele regio.”

Lees hier ons interview met wethouder Henk Plaizier en Kipster-oprichter Ruud Zanders

Mens-, milieu- en diervriendelijk

Kipster staat bekend om de diervriendelijke aanpak. Sterker nog: het bedrijf profileert zich als de meest mens-, milieu- en diervriendelijke kippenstal ter wereld. De kippen hebben onder andere de ruimte om vrij rond te lopen in de binnentuin. Met de aanpak heeft het bedrijf al diverse prijzen in de wacht gesleept.

Opening Beuningen

Tot nu toe leverde Kipster jaarlijks zo’n 7 miljoen eieren. Met de opening van de kippenstal aan de Beuningse Hosterdstraat loopt dit aantal dus flink op. Reden voor de uitbreiding is de recente deal met Victoria Trading. Grote spelers zoals Albron, Délifrance en De Efteling vallen onder de inkoopcoöperatie. Op 11 januari is de opening van Kipster in Beuningen. Iedereen is van harte welkom.

Meer informatie

Deel dit evenement

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp

Gegevens

Datum:
11 januari 2020
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.kipster.nl/

Organisator

Kipster
Site:
www.kipster.nl/

Locatie

Kipster
Hosterdstraat 1b
Beuningen, Gelderland 6641 KB Nederland
+ Google Maps
Site:
www.kipster.nl
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp