Laden Evenementen
3 oktober 2019 - 19:30 - 23:00
  • Dit evenement is voorbij.

Event The Economic Board X INNOVATE

Event TEB X Innovate

Event The Economic Board X INNOVATE

In Arnhem – Nijmegen – Wageningen gaan verbinden, samenwerken, experimenteren en innoveren hand in hand. Op 3 oktober spreken inspirerende innovators over belangrijke oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van Food, Health, Energy en High Tech.

Kort programma event The Economic Board x INNOVATE

  • 19.30 – 20.00 uur:  canon van Gelderse innovaties
  • 20.00 – 22.00 uur: programma met muzikaal intermezzo van de band Raad van Toezicht bekend van De Wereld Draait Door
  • 22:00 – 23:00 uur: netwerkborrel

Grensoverschrijdende innovatie

Het was wereldnieuws: in april werd de eerste foto ooit van een zwart gat gepresenteerd tijdens een persconferentie in Brussel. Aan de baanbrekende publicatie gingen jaren van onderzoek vooraf en er was een grensoverschrijdende samenwerking voor nodig tussen acht van de grootste radiotelescopen ter wereld. Heino Falcke, hoogleraar astrodeeltjesfysica en radioastronomie aan de Radboud Universiteit, speelde een cruciale rol in de totstandkoming van de foto. Hij vertelt als keynotespreker over zijn twintig jaar oude droom die eindelijk in vervulling ging.

Gelderland moet het ‘Silicon Valley van de gezondheids- en voedingstechnologie’ worden. De samenwerking tussen wereldspelers imec, Radboudumc, Radboud Universiteit en Wageningen University & Research hield de gemoederen in de regio het afgelopen jaar druk bezig. John Baekelmans, managing director van imec Nederland, vertelt hoe imec met innovaties op het gebied van robotica, AI en big data wil bijdragen aan duurzame oplossingen voor wereldwijde vraagstukken.

Het Edese Ziekenhuis Gelderse Vallei staat in heel Europa bekend als hét food nutrition hospital. Het ziekenhuis is een voorloper in integratie van de voedingswetenschap en gezondheidszorg in de praktijk. Met regionale, nationale en internationale partners wordt er baanbrekend onderzoek uitgevoerd naar de relatie tussen gezondheid, voeding en beweging. Voorzitter van de raad van bestuur, Mirjam van ’t Veld, vertelt hoe ze hierbij altijd de mens centraal zet.

Deelname aan het event The Economic Board x INNOVATE gaat op basis van een persoonlijke uitnodiging. Geen uitnodiging ontvangen, maar wel interesse om te komen. Stuur dan een e-mail naar event@theeconomicboard-innovate.com

Event 2018

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp

Gegevens

Datum:
3 oktober 2019
Tijd:
19:30 - 23:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.eventbrite.nl/o/innovate-en-the-economic-board-23376655092

Organisatoren

The Economic Board
Innovate

Locatie

Eusebiuskerk
Kerkplein 1
Arnhem, 6811 EB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
http://eusebius.nl/
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp