Laden Evenementen
8 september 2020 - 15:00 - 15:45
  • Dit evenement is voorbij.

Antive webinar: ontdek als Med-Tech start-up waarom wetenschappelijk onderzoek belangrijke rol speelt bij CE markering en market access

How2Finance; zorginnovatoren; small molecule biologische modellering antive reshoring webinar medische software

Antive webinar: ontdek als Med-Tech start-up waarom wetenschappelijk onderzoek belangrijke rol speelt bij CE markering en market access

Op 8 september organiseert Antive, in samenwerking met Health Valley, een webinar voor MedTech start-ups waarin het gaat over de gevolgen van de Medical Device Regulation (MDR) voor klinisch wetenschappelijk onderzoek.

Ontdek in dit webinar van Antive als MedTech start-up waarom wetenschappelijk onderzoek belangrijke rol speelt bij CE markering en market access. Antive is een samenwerkingsverband (bestaande uit de partijen Isalaresearch managerTAPASmi-ceFactory CROCtrP) dat zich bezighoudt met klinisch onderzoek met medical devices en het begeleiden van MedTech start-ups.

Naar aanleiding van incidenten in het verleden, bijvoorbeeld met borstprothesen, metal-metal heupen en bekkenbodemmatjes, heeft de EU besloten de regels rondom medical devices flink aan te scherpen. Klasse 2b en 3 devices moeten een onderzoekstraject doorlopen dat gelijk staat aan dat van geneesmiddelen voordat een CE markering verkregen kan worden. Niet CE gemarkeerde producten mogen niet meer in de mens worden gebruikt dan alleen in onderzoeksverband. Voor beslisondersteunende software en diagnostica stelt de MDR vergelijkbare eisen.

Bij deze complexe trajecten biedt het webinar hulp aan MedTeck start-ups. Daarnaast gaat het webinar over het belang om in een vroeg stadium na te denken over de juiste data die verzameld moet worden om de onderzoeksvraag te kunnen beantwoorden of de potentiële gebruikers te spreken voor feedback over jouw product.

Programma Antive webinar

  • Dinsdag 8 september: 15.00 – 15.45 uur
Meer informatie en aanmelden

Deel dit evenement

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp

Gegevens

Datum:
8 september 2020
Tijd:
15:00 - 15:45
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.healthvalley.nl/events/antive

Locatie

Online

Organisatoren

Health Valley
Antive
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp